آنچه درباره گیاه آلوئه ورا باید بدانید
ما در مطالب قبل در باره ی اینکه پاک سازی پوست چه فایده ای دارد صحبت کردیم اکنون در این مقاله آنچه درباره گیاه آلوئه ورا باید بدانید را برای شما بیان می کنیم . با ما همراه باشید:
آلوئه ورا از دو ترکیب ژل و شیرابه تشکیل شده است که خاصیت فراوانی دارد .ژل آلوئه ورا از سلول های موجود در برگ به وجود می آید و شیرابه ی آن نیز از سلولهای موجود در زیر پوست آلوئه ورا به دست میآید. گیاه آلوئه ورا اغلب یک گیاه آبدار بدون ریشه یا اغلب اوقات ریشه کوتاه است که در ارتفاع ( ۶۰-۱۰۰) سانتی متر رشد می کند و برگهای بلندی دارد ،برگ این گیاه ضخیم و گوشتی است و رنگ آن از سبز تا سبزآبی متفاوت است. از این ژل در تولید لوازم بهداشتی، صنایع غذایی، داروهاو طب های سنتی استفاده میشود.
آنچه درباره گیاه آلوئه ورا باید بدانید
- مورد استفاده برای درمان سوختگی
- برای جای زخم و آفتاب سوختگی مفید می باشد .
- خاصیت ضد التهابی دارد که درد مفاصل را تسکین میدهد.
- درد عضلات و کمررا کاهش می دهد .
- سوختگی های درجه ی سوم را تا حدودی التیام می بخشد.
- برای درمان آرتروزو بیماری های روده مناسب است.
- در کاهش علائم آسم و زخم معده از این ژل می توان استفاده کرد.
- شیرابه ی این ژل برای درمان دیابت ،افسردگی ویبوست موثر است .
- مرطوب نگه داشتن پوست و موی سراز خواص این ژل می باشد.
- تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن است.
- مصرف این ژل برای خارش و تب نیز استفاده میشود.
- همچنین مقدار زیادی ازژل آلوئه ورا می تواند زخم های ناشی از تیراندازی و آسیب های بافتی را درمان کند.
ویتامین ها ومواد معدنی موجود درژل آلوئه ورا:
بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی در ژل آلوئه ورا وجود دارد. وجود این ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد و عملکرد درست دستگاه های بدن ضروری هستند .
- آلوئه ورا حاوی ۸ آنزیم آلیاز، آلکالین فسفاتاز، آمیلاز، برادیکیناز، کربوکسیپپتیداز، کاتالاز، سلولاز، لیپازو پروکسیداز است.
- دارای مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، سدیم ، روی، منگنز، مس، سلنیوم وکروم می باشد .
- چهار اسید چرب در آلوئه ورا که شامل کلسترول، کمپسترول، بتاسیتوسترول و لوپئول است.
- هورمونهای اکسین و جیبرلین موجود در آلوئه ورا خاصیت ضدالتهابی دارند و به درمان زخمها کمک میکنند.
- ویتامین هایی که خاصیت ضد التهابی دارند شامل ویتامین های C،AوE هستند علاوه بر این ویتامین های B12،اسید فولید نیز در این ژل پیدا میشود.
- قند های موجود درآلوئه ورا شامل مونوساکاریدها (گلوکز و فروکتوز) و پلیساکاریدها می باشد.
آلوئه ورا در صنعت های مختلف
آلوئه ورا از سال ۱۸۲۰ میلادی جزو داروهای ضد یبوست و محافظ پوست شد. آلوئه ورا در دههی ۱۹۳۰ میلادی برای درمان سوختگیهای ناشی از پرتودرمانی در پوست مورد استفاده قرار گرفت.
امروزه ازشیره ی آلوئه ورا در تولید لوازم آرایشی، صابون ها، ژل اصلاح، شامپو، مرطوب کننده ها، دستمال کاغذی، کرم های ضد آفتاب استفاده می شود. از آلوئه ورا در صنایع غذایی وتولید برخی محصولات مانند نوشیدنیها و دسرها استفاده میشود و هم چنین عصارهی آلوئه ورا میتواند برای تازه نگه داشتن مواد غذایی هم استفاده شود..
در اغلب فروشگاههای لوازم بهداشتی، آرایشی و داروخانهها میتوانید این محصولات را پیدا کنید. شما هم می توانید درخانه ی خود آلوئه ورا پرورش دهیدو آن رادرهر جای منزل که در معرض نور خورشید باشد، بگذارید.
آلوئه ورا جزو گیاهان آب دار است و مقدار زیادی آب در برگهای خود ذخیره میکند ولی باید آن را ۲ یا ۳ بار در ماه آبیاری کرد. در فصل زمستان به آن بسیار کم آب بدهید زیرا در این فصل آلوئه ورا به خواب می رود.
مقدار توصیهشدهی مصرف آلوئه ورا:
- برای درمان یبوست، مقدار۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیگرم در روز مناسب است.
- برای بهبود زخمها، پسوریازیس و عفونتهای پوستی کرم عصارهی آلوئه ورا ۰/۵درصد را ۳ مرتبه در روز مصرف کنید.
- برای پژک دندان و بیماریهای لثه به مدت ۲۴ هفته از نخ دندان حاوی آلوئه ورا استفاده کنید.
- برای کلسترول بالا، روزی دوعدد کپسول ۳۰۰ میلیگرم آلوئه ورا را به مدت ۲ ماه مصرف کنید.
- برای درمان التهابات رودهای روزی ۱۰۰ میلیگرم آلوئه ورا را به مدت ۴ هفته مصرف کنید.
- برای درمان سوختگیهای پوستی ژل ۹۷/۵درصد آلوئه ورا را روی محل موردنظر بمالید و تا زمان بهبود سوختگی، این کار را ادامه دهید.
تداخل دارویی وعوارض جانبی آلوئه ورا:
- مصرف زیاد شیرهی آلوئه ورا باعث عوارض جانبی می شودو نبایددر مصرف آن زیاده روی کرد. این عوارض شامل گرفتگی عضلات و درد معده می باشدو مصرف طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات کلیوی، وجود خون در ادرار، کاهش پتاسیم، مشکلات قلبی، ضعف عضلانی، اسهال، کاهش وزن شود.
- در صورت باردار بودن ویا شیردادن به نوزاد از مصرف آلوئه ورا پرهیز کنید زیرا گزارشهایی مبنی بر سقط جنین و نقصهای مادرزادی نوزاد در اثر مصرف آلوئه ورا وجود دارند. مصرف آلوئه ورا برای کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمی شود زیرا ممکن است که دچار اسهال، درد شکم و یا گرفتگی عضلات شوند .
- مصرف آلوئه ورا در بیماران دیابتی، قند خون را کاهش میدهد. اگر به دیابت مبتلا هستید، در صورت مصرف خوراکی آلوئه ورا، به دقت قند خونتان را کنترل کنید.
- شیره ی آلوئه ورا برای بیماریهای روده از قبیل کرون، کولیت زخمی یا گرفتگی و انسداد روده مناسب نیست و از مصرف آن اجتناب کنید،زیرا این شیره میتواند باعث تحریک روده شود.
- زمانی که بواسیر دارید از مصرف آلوئه ورا اجتناب کنید .
- افرادی که مشکل کلیوی دارند از مصرف زیاد شیره ی انگور اجتناب کنند زیرا مصرف بیش از حد این شیره باعث اختلالات کلیوی می شود.
- آلوئه ورا با تأثیربر قند خون میتواند قبل و بعد ازعمل جراحی، در روند کنترل قند خون دخالت کند؛ بنابراین از دو هفته قبل ازعمل جراحی مصرف آلوئه ورا را متوقف کنید.
در صورت مصرف داروهای زیر قبل مصرف آلوئه ورا با پزشک خود مشورت کنید:
- داروهای دیابت
- سووفلوران
- وارفارین یا کمادین
- داروهای مدر
- داروهای ملین
حتما مطالعه نمایید : روش مراقبت از پوست های مختلط
طرز تهیه ی عصاره ی ژل آلوئه ورا
برای تهیه ی ماسک از اصلی ترین بخش آلوئه ورا که همان ژل آن است، استفاده می کنیم .ابتدا ژل را از برگ های گیاه جداکرده وخرد کنید. تیکه های ژل را کاملا خرد کنید تا مایعی یکنواخت به دست آید این عصاره را در یک ظرف شیشه ای درون یخچال نگهداری کنید و هر زمان که خواستید می توانید از آن استفاده نمایید. به تازگی محققان دریافته اند که ژل آلوئه ورا به کوچک شدن منافذ پوست کمک می کند.
طرز تهیه ی ماسک آلوئه ورا با گلاب
یکی از مشکلاتی که افراد در سنین بالا و به ویژه در فصل زمستان برایشان رخ می دهد خشکی پوست می باشد. طبق نظریه ی محققان تاثیرگذارترین درمان خشکی پوست، تغذیه کردن سلول های پوششی با مواد و آبرسانی آن است. آبرسانی پوست و مرطوب بودن دو مفهوم جدا از هم هستند. گلاب یک مایع آنتیباکتریال ، یک آبرسان طبیعی وآنتیاکسیدان است. گلاب سلولهای پوششی پوست را به صورت عمقی، پاکسازی و آبرسانی می کند. مقداری از این ژل رابا مقداری گلاب ترکیب کنید و درظرف شیشه ای نگهداری نمایید .این ماسک برای درمان خشکی پوست ،آبرسانی پوست و پاکسازی آن از آلودگی هوا مناسب است. هر شب قبل از خواب مقداری از این ماسک را با یک پنبه به کل صورت و دست های خود بمالید.
طرز تهیه ی ماسک آلوئه ورا با عسل
برای ترمیم و بهبود لکهها و جای جوشها بهترین راهکار لایه برداری پوست است.می توان به روش های مختلفی لایه برداری را انجام داد و یکی از لایه برداری های طبیعی، عسل می باشد. عسل علاوه بر لایه برداری، پاکسازی و مرطوب کردن سلولهای پوششی را هم به خوبی انجام میدهد. ترکیب عسل با آلوئه ورا معجزه می کنداین ترکیب لک ها، جوش ها وتیرگی های پوست را از بین می برد، پوست شما را روشن می کند و نرمی و لطافت خاصی به پوست شما می دهد .مقداری از ترکیب ژل آلوئه ورا وعسل به مدت ۳۰ دقیقه به روی پوست خود بمالید و بعد آن را با آب ولرم یاسرد بشویید..
طرز تهیه ی ماسک آلوئه ورا با لیموترش
مشکلی شایعی که در نوجوانان به وجود می آید زدن جوش و چرب بودن بیش از حد پوست است .ماده ی طبیعی که به تنظیم چربی پوست کمک میکند لیمو ترش می باشد. همچنین این ماده یک آنتیاکسیدان قوی است و از سرطانی شدن سلولها به شکلی موثر کمک میکند. از ماسک آلوئه ورا با لیمو ترش می توانید به عنوان یک معجون جوان سازی هفته ای دوبار استفاده کنید. مقداری از این ماسک را با یک پنبه روی پوست خود مالیده و بعد از ده دقیقه آن را با آب سرد بشویید.
طرز تهیه ی ماسک آلوئه ورا با روغن زیتون
برای تولید کرمها، ماسک موها و لوسیونهای بدن از روغن زیتون به عنوان ماده پایه استفاده میشود. این روغن با دارا بودن ویتامین E، یک نرم کننده ی طبیعی بوده و برای تغذیه ی سلول های پوست مفید می باشد. برای تهیه ی ماسک آلوئه ورا با روغن زیتون ، دو قاشق روغن زیتون را همراه با مقداری آلوئه ورا ترکیب کرده و هرشب قبل از خواب پوست خود را با این ماسک چرب کنید .از این ترکیب می توان برای مرطوب کردن پوست بدن نیز استفاده کرد. این ماسک برای افرادی که پوست خشکی دارند مناسب است و برای درمان خشکی و زبری موها، جلوگیری از ریز مو و موخوره نیز استفاده می شود. مقدار مناسبی از این ترکیب را روی موها بمالید و پس از دو ساعت با آب سرد و شامپوی ملایم آبکشی کنید.
طرز تهیه ی ماسک آلوئه ورا با شیر و شکر
شیر که به عنوان یک نوشیدنی مغذی بصورت روزانه مصرف میشود حاوی مقدار زیادی پروتئین و ویتامین است. کلسیم موجود در شیر از خشکی پوست صورت شما جلوگیری میکند. پتاسیم موجود در شیر منجر به آبرسانی پوست شما میشود. همچنین وجود شیر در این ماسک باعث درخشندگی، برطرف شدن التهابات پوستی و برطرف سازی لکه های آفتاب سوختگی و لایه برداری بافت مرده ی پوست شما میشود. همچنین شکر نیز قابلیت لایه برداری دارد و اسیدگلیکولیک موجود در شکر باعث تقویت بافت سلول های پوستی و بازسازی آنها می شود. برای تهیه ی ماسک آلوئه ورا ه همراه شی و شکر کافی است که مقداری از ژل آلوئه ورا را با یک قاشق شکر و یک قاشق شیر ترکیب کنید. پس از ترکیب، را این مواد بر روی نواحی پوست صورت خود بمالید و صبر کنید تا ۲۰ دقیقه ترکیبات ماسک شما بر روی پوست بماند تا مواد مغذی آن جذب پوستتان بشود. پس از آن میتوانید صورت خود را با آب بشویید. استفاده ی مرتب از این ماسک علاوه بر کاهش ایجاد آکنه و جوش بر روی پوست شما، کمک به ترمیم و صاف شدن پوست صورت شما میکند.
ماسک آلوئه ورا و پرتقال
پرتقال حاوی ویتامین C است که منجر به تقویت کلاژن سازی، ترمیم بافت پوست و از بین رفتن آثار آفتاب سوختگی و لک ها و تیرگی های پوستی میشود. از دیگر خواص پرتقال برای پوست این است که باعث کوچک شدن منافذ باز صورت و قابلیت مرطوب کنندگی و جلوگیری از خشکی های پوستی می شود. ترکیب آلوئه ورا به همراه پرتقال یک ماسک عالی برای جلوگیری از بروز جوش و درمان آکنه های پوستی می باشد. برای تهیه ی این ماسک کافی است مقداری ژل آلوئه ورا را به همراه یک قاشق آب پرتقال مخلوط کنید. سپس ترکیبات بدست آمده را بطور کامل بر روی نواحی مختلف پوست صورت خود بمالید تا به خوبی جذب شودو بگذارید این ترکیبات برای ۲۰ دقیقه بر روی پوست شما بماند و پس از آن صورت خود را با آب شستشو دهید. این ماسک مناسب برای انواع پوست ها می باشد و یک ماسک مناسب برای پوست های مستعد جوش و چرب می باشد.
ماسک آلوئه ورا و خیار
خیار دارای خواص روشن کنندگی، مرطوب کنندگی و رفع انواع التهاب ها و تسکین دهنده ی پوستی است. آنتی اکسیدان موجود در خیار موجب محافظت از پوست در برابر انواع اشعه های رادیکال میشود. ترکیب آلوئه ورا و خیار و استفاده از این ماسک متناسب برای انواع پوست ها می باشد. برای تهیه ی ماسک کافی است مقداری ژل آلوئه ورا را با مقدار کمی خیار رنده شده یا له شده ترکیب کنید و آن را برای ۲۰ دقیقه روی پوست خود قرار دهید و سپس آن را بشویید.
ما آنچه درباره گیاه آلوئه ورا باید بدانید را برای شما بیان کردیم شما دوستان عزیز می توانید نظرات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.