مشکلات ناخن نشانه چه بیماری هایی است؟

در این مطلب از آرایش یاب تصمیم گرفتیم درباره مشکلات ناخن صحبت کنیم. تا بتوانید با بررسی آن ها ناخن‌های سالم‌تر و زیباتری داشته باشید. بررسی در افراد با سنین مختلف علاوه بر زیبایی ناخن‌های دست و پا موجب تشخیص بیماری های احتمالی نیز می گردد. مشکلات ناخن در هر فرد ممکن است از نظر ظاهری بد باشد
اما در بدترین حالت ممکن است این رنگ یا بدشکل بودن ناخن یک علامت از بیماری‌هایی باشد که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد. ممکن است افراد دچار بیماری‌های کبد، ریه و قلب شوند که با تشخیص به موقع بیماری می‌توانید فرد را درمان کنید.

انواع مشکلات ناخن در طب سنتی

رنگ اصلی ناخن قرمز یا صورتی روشن است ولی ممکن است آسیب‌دیده و یا تغییر رنگ داده باشد که هر کدام از این موارد نشان دهنده مشکلاتی در ناخن و افراد است. قبل از بررسی در مورد مشکلات ظاهری ناخن قصد داریم بیماری‌های مختلف ناخن که شاید شما با آن مواجه شوید را نام ببریم.

  • بیماری onychomycosis:
    اگر فرد دچار این بیماری شود ناخن‌های دست او ضخیم و شکننده می‌گردد بنابراین ممکن است به رنگ زرد، سبز، سیاه و حتی سفید تغییر رنگ دهد.
  • بیماری onycholysis:
    فردی که این بیماری را می‌گیرد به مرور زمان صفحه ناخن او از بسترش جدا خواهد شد.
  • onychocryptosis:
    این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که ناخن‌های شخص ملتهب شده و قرمز رنگ به نظر می‌آیند.

مشکلات ظاهری ناخن

  • در برخی از بیماری‌ها ممکن است ناخن فرد ضعیف شود.
  • گاهی اوقات شروع به ریختن می‌کند و یا دچار عفونت پوستی، قارچی و یا سوزش و خارش پوست انگشتان پا شود.

ناخن‌های کم‌رنگ یا رنگ‌پریده نشانه چیست

اگر فردی دچار سو تغذیه، نارسایی قلب، کم‌خونی و یا حتی بیماری کبد باشد ممکن است به مرور زمان رنگ ناخن‌های او کم‌رنگ شده و رنگ‌پریده به نظر بیاید.

ناخن سفید نشانه چه بیماری است؟

در برخی موارد ناخن افراد به‌صورت ارثی و یا عوامل مختلف کاملا سفید شده و رگه‌های سفید و یا حتی لبه‌های ناخن تیره‌تر دیده می شود. شاید علت تغییر رنگ آن این باشد که فرد دچار مشکلات کبدی مانند هپاتیت شده است. گاهی اوقات خطوط muehrhe که به صورت افقی سفید یا موازی در ناخن دیده می‌شود که یعنی آن فرد دچار نارسایی کلیوی و یا همودیالیز شده است.

مشکلات ناخن در طب سنتی

علت زرد شدن ناخن

ممکن است رشد ناخن در افراد همراه با تغییر رنگ و تمایل به زردی، متوقف گردد. در این حالت اصولا ناخن افراد دچار عفونت‌های قارچی شده که هر چه قدر این عفونت شدید‌تر شود احتمال ضخیم شدن و یا از بین رفتن ناخن نیز بیشتر وجود دارد. البته تنها علت زردی ناخن، عفونت نیست بلکه اگر فرد دچار بیماری‌های کبدی، دیابت، تیروئید و ریه باشد هم تغییر رنگ ناخن و تمایل به زردی در فرد دیده‌ می شود.

ناخن آبی نشانه چیست

گاهی به علت کمبود اکسیژن در بدن افراد رنگ ناخن به آبی متمایل می شود. در این حالت احتمال می رود فرد دچار مشکلات ریوی و یا قلبی داشته باشد.

علت موج دار شدن ناخن

آیا سطح ناخن شما موج‌دار شده است؟ و یا حفره حفره به نظر می‌آید؟ اگر پوست زیرین ناخن شما قرمز مایل به قهوه‌ای می باشد یعنی ممکن است دچار آرتروز التهابی و یا پسوریازیس* شده باشید. کمبود ویتامین A و یا کلسیم و یا حتی کمبود آهن هم باعث موج دار شدن ناخن در افراد می‌شود.

*پسوریازیس بیماری است که افراد زیادی دچار آن می‌شوند و در این حالت بدن شروع به تولید سلول پوستی کرده که نشانه آن تغییر رنگ به قرمزی حفره‌دار یا سفید براق است.

بیماری های ناخن

علائم پسوریازیس در ناخن

  • ایجاد حفره روی ناخن
    اگر ناخن‌های شما دچار این بیماری شود ممکن است به مرور زمان سلول‌های ناخن شما از بین بروند و چاله و یا حفره‌های زیادی بر روی سطح آن ایجاد شود.
  • جدا شدن بستر ناخن
    در برخی از موارد ناخن از بستر خود جدا شده و تغییر رنگ می‌دهد. جدا شدن ناخن از بستر خود باعث شیوع عفونت قارچی و باکتری زیادی در فرد خواهد شد.
  • تغییر شکل
    گاهی اوقات ناخن فرد از بین می‌رود و با تغییر رنگ و ضخامت همراه است که بیشتر در افرادی دیده شده که دچار بیماری onychomycosis هستند.
  • تغییر رنگ
    یکی از نشانه‌های این بیماری تغییر رنگ ناخن به قهوه‌ای، سفید و یا زرد است.

راه‌‌حل‌های درمانی زیادی برای این بیماری وجود دارد که در مقاله‌ای جدا به آن می‌پردازیم.

ترمیم ناخن ترک خورده

ناخن‌هایی که شکسته شده و یا ترک‌خورده هستند می‌تواند به علت وجود بیماری تیروئید در افراد باشد. اما اگر به همراه ترک‌خوردگی، رنگ ناخن به زردی تمایل پیدا کرد یعنی آن فرد دچار عفونت قارچی شده است و باید هرچه سریع‌تر درمان شود.

ورم کنار ناخن دست

در مواردی که پوست در اطراف ناخن شما پف می‌کند و به رنگ قرمز در می‌آید یعنی دچار التهاب ناخن شده‌اید که به علت لوپوس یا اختلال بافت‌ها باشد. البته التهاب همراه با قرمزی ناخن می‌تواند نشانه‌ای از عفونت هم باشد.

خطوط تیره زیر ناخن

در صورت وجود خطوط تیره رنگ در زیر ناخن حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید چرا که ممکن است نشانه ای از سرطان پوست باشد که یک بیماری بسیار خطرناک به شمار می رود.

ناخن جوییده‌شده

آیا به‌طور مداوم ناخن‌های دست خود را می‌خورید؟ اگر مدام در حال جوییدن ناخن‌های دست به خاطر استرس، نگرانی، ترس، وسواس فکری هستید همین حالا این عادت زشت را ترک کنید و درصورتی‌که نمی‌توانید کنار بگذارید حتما به پزشک مراجعه کنید تا او به شما کمک کند. تا به اینجا درباره این صحبت کردیم که رنگ هر ناخن می‌تواند نشانه‌ مشکلات ناخن باشد…
اما صرفا بسنده به رنگ دلیل تشخیص بیمار نیست به عنوان مقال شاسد ناخن‌های خیلی سفیدی داشته باشید اما سالم باشند و مشکلی نداشته باشند. برای تشخیص بهتر نیاز است در صورت مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات ناخن نشانه چه بیماری است

پیشگیری بیماری در ناخن

برای جلوگیری از رخ دادن بیماری‌های مختلف در ناخن و افراد نیاز است موارد زیر را جدی بگیرید.

  • کوتاه‌ نگه‌داشتن ناخن دست و پا
  • پوشیدن کفش راحت
  • به‌طور مداوم از لاک ناخن استفاده نکنید.
  • برای جلوگیری از عفونت قارچی، پوست اطراف ناخن را نکنید.
  • پوست ناخن به‌طور مداوم مراقبت کنید.
  • پوشیدن کفش پاشنه‌بلند به‌طور مداوم ممنوع است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا