با این ۷ روش خانگی پوست خشک را کاملا درمان کنید
حالتی که در آن پوست آب خود را از دست می دهد یا در اصطلاح پزشکی به دی هیدریشن شدن پوست می نامند را علت اصلی خشک شدن پوست می دانند. البته این مشکل نیز مانند سایر موارد پزشکی نیاز به بررسی علل و درمان آن دارد که در ادامه به بررسی آنها و راه کارهای درمان پوست خشک می پردازیم.
علل خشکی پوست چیست؟
چندین عامل در خشک شدن پوست تاثیرگذار می باشند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- محیط
- آب و هوا
- موقعیت
- سلامتی و نوع زندگی
پوست خشک، یک وضعیت ناراحت کننده برای فرد ایجاد می کند که با پوسته پوسته شدن پوست، خارش و ترک خوردگی همراه است. درمان آن نیز با توجه به علل آن می تواند به طول انجامد.
خشکی پوست علل مختلفی دارد که برای مثال حتی ممکن است فرد به طور طبیعی پوست خشکی داشته باشد ولی در برخی موارد نیز مشاهده می شود که پوست متمایل به چرب می باشد، ولی پوست به عللی به طور مداوم به سمت خشکی می کشد. پوست خشک می تواند بر تمام قسمت های بدن تاثیر داشته باشد.
این اثرات معمولا روی دست، بازوها و پاها بیشتر از سایر قسمت ها مشاهده می شوند که در بسیاری از این موارد تغییر شیوه زندگی و استفاده از مرطوب کننده ها و یا برخی روش های درمانی می توانند به عنوان راه درمان برای خشکی پوست باشند.
۴ عامل اصلی خشک شدن پوست
بر اساس بررسی و تحقیقات انجام گرفته توسط محققان مشخص شده است که عوامل مهم موثر بر خشکی پوست به شرح زیر می باشند:
- تغیرات آب و هوا به خصوص در فصول پاییز و زمستان
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب
- اختلالات تیروئید
- کمبود آب بدن
راه کارهای درمان پوست خشک
چندین راه کار خانگی برای درمان پوست خشک وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.
۱- مصرف روزانه آب
البته حالت شایع برای خشکی پوست به فصول سرد و تغییرات در برنامه غذایی مربوط می شود که در نهایت باعث می گردد پوست به نوعی دچار کم آبی شود. در این میان برای درمان خشکی پوست باید مراقبت روزانه از پوست به صورت صحیح و کاملا دقیق شروع شود. در افرادی که دچار خشکی پوست می شوند و خشکی پوست در آنها به حد بالایی نرسیده است روزانه ۲ مرتبه در زمان صبح و عصر تمیز و مرطوب کردن پوست می تواند درمان موثری باشد.
برای مرطوب کردن پوست می توان از کرم ها یا لوسیون های مرطوب کننده طبیعی و گیاهی و یا روغن های بدون رنگ و نیز از گلیسیرین استفاده نمود. البته کرم های مرطوب کننده نیز بر اساس میزان رطوبت پوست هر فرد متفاوت می باشند و حتی ممکن است که فرد دارای پوستی چرب باشد ولی پوست وی به دلیل نداشتن رطوبت لازم نیازمند استفاده از مواد مرطوب کننده باشد.
۲- تاثیر سبزیجات در رطوبت پوست
استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه در طول روز و گنجاندن آنها در برنامه غذایی نیز می تواند خشکی پوست در افراد بخصوص در فصل سرد را کاهش دهد که بر اساس نظریه پزشکان استفاده از میوه هایی مانند موز و پرتقال برای درمان خشکی پوست بسیار مناسب می باشد.
۳- روش های خانگی درمان پوست خشک
در کنار استفاده از روش های نوین برای رفع خشکی پوست، روش های خانگی همچون انواع ماسک های خانگی نیز وجود دارند که از گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند.
۴- روغن زیتون درمان کننده طبیعی پوست
استفاده از روغن زیتون و کرچک که از گذشته دور معمول بوده و در حال حاضر نیز برخی از افراد از این دو روغن برای رفع خشکی پوست استفاده می کنند. در این روش روغن کرچک و روغن زیتون را با با نسبت یک به سه با هم مخلوط کرده و بر روی قسمت های خشک پوست ریخته و به آرامی قسمت مورد نظر را مالش می دهند تا روغن در پوست این نواحی جذب شود.
۵- عسل مرطوب کننده طبیعی پوست
روش دوم برای درمان طبیعی خشکی پوست استفاده از عسل می باشد. عسل یکی از داروهای طبیعی برای از بین بردن خشکی پوست بوده و به عنوان نرم کننده پوست طبیعی شناخته می شود. در این روش عسل را به تنهایی بر روی پوست مالیده و پس از ۱۰ دقیقه شستشو می دهند. در این شیوه پوست در تمام طول روز نرم و درخشان بوده و از طرفی به سرعت خشکی پوست را از بین می برد.
۶- روغن بادام + شیر
ترکیب روغن بادام و شیر نیز به عنوان روش دیگر برای درمان خانگی خشکی پوست مطرح می شود. فواید روغن بادام برای پوست و زیبایی برای کسی پوشیده نیست، با این حال برای رفع خشکی پوست نیز این روغن به همراه شیر گرم مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش نصف قاشق چایخوری روغن بادام با یک لیوان شیر ولرم مخلوط شده و در شب و پوست صورت قبل از خواب با این مخلوط شستشو داده می شود.
۶- ماسک خانگی پوست خشک
در این روش از یک ماسک خانگی مرطوب کننده پوست برای درمان خشکی پوست استفاده می شود. این ماسک خانگی حاوی گلیسیرین، گلاب و آبلیمو بوده که برای درمان خشکی پوست بسیار مفید است. برای تهیه این ماسک خانگی کافی است یک قاشق غذاخوری گلیسیرین را با یک قاشق غذاخوری گلاب و چند قطره آبلیمو مخلوط کرده و بر روی پوست صورت و نواحی خشک بمالید البته باید پس از گذشت ۱۵ دقیقه این ماسک را از صورت بشویید.
۷- تاثیر روغن نارگیل روی پوست
یکی دیگر از موادی که از گذشته های دور برای درمان خشکی پوست مورد استفاده قرار گرفته روغن نارگیل می باشد. این روغن با خواص نرم کنندگی که دارد قادر است فضاهای بین سلول های پوستی را پر کرده و به همین دلیل سطح پوست را نرم و صاف می کند. البته وجود اسیدهای چرب اشباع شده طبیعی که در روغن نارگیل وجود دارد باعث درمان خشکی پوست و مرطوب شدن آن پس از استفاده خواهد شد.
در این روش برای استفاده از روغن نارگیل برای درمان خشکی پوست بدن کافی است که مقداری از این روغن را به قسمت های خشک پوست ریخته و به آرامی آن ناحیه را بمالید تا روغن توسط قسمت خشک پوست به آرامی جذب شود. نکته مهمی که این ماده را برای رفع خشکی پوست ازسایر روش ها متمایز می کند، خواص بسیار مفید روغن نارگیل می باشد زیرا بر اساس گفته برخی محققان این روش در حالت ابتلا به پسوریازیس یا اگزما، نیز می تواند وضعیت را تا حدودی بهبود بخشد.